utorok 1. júla 2014

3 Najsilnejšie chuligánske skupiny na Slovensku

Tento rebríček je zostavený na základe súčasného stavu v Slovenskom futbale. Sú to stáli "členovia" scény a bohužiaľ aj stále veľmi aktívny,podme sa teda pozrieť na pliagu našej ligy a posúdte sami či vieme konkurovať aj fanúškovsky vyspelejším krajinám:

1.Krkavce


   Táto mimoriadne silná skupina sa usídlila na našich štadiónoch už v začiatkoch 90tych rokov. Odvtedy si drží silné miesto na scéne. Presadzuje sa  v každom meste,značne sú poznačené pred,počas zápasom hlavne sedačky(áno tých 19 čo máme dokopy). Mnohokrát sú to jediní pravidelný návštevníci našich štadiónov.
Priam idilicky odrážajú situáciu nášho futbalu svojimi náletmi počas zápasov. 
Zostáva otázkou či  konečne nebudú nahradený skutočnými fanúšikmi,ultras a odídu hlásať umieranie,beznádej,agóniu...niekam inam?


2.Burina

 
   Všetko to začalo už tesne po prevrate,dnes táto chuligánska skupina tvorí neoddeliteľnú súčasť každého štadióna u Nás. Ešte v smelých začiatkoch samostatnej éry Slovenskej ligy si našla svoje miesto na každom zákutí štadiónikov. V súčasnosti expanduje,a rozvíja sa do priam medzinárodných veľkostí. Z nevinnej burinky sa stáva napr. na Trenčianskom štadióne celkom plodná Čerešňa, na Nitrianskom zase Buk a Dub.
Na svedomí majú už aj pár štadiónov ktoré zničili úplne (Areál VSŽ,Petržalka...). Dokedy budeme tolerovať túto agresívnu formu násilia? Budú konečne v kľude chodit rodiny s detmi na naše tribúny,bez toho aby sa báli,že im deti počas zápasu obraste brečtan ? Situácii sa budeme naďalej venovať...


Na záver to najsilnejšie na našej scéne. Systematicky a dlhodobo si budujú chuligánku od rozdelenia republík.Na scéne už pochovali mnoho klubov,štadiónov a fanúšikovských táborov. Oproti nim sú predošlé skupiny nič. Ich sila mocnie každým rokom, a vidíme to na návštevnosti. Darí sa im ničiť všetky tábory a zápasy sa hrajú v strachu a komornej atmosfére. Je možné zakročiť proti takýmto vulgárnym individuám ? Kde je teraz polícia? Alebo sa budeme museť o to konečne postarať MY VŠETCI ???

Zosadíme konečne tých pravých chuligánov?







...písané fejtónovým perom...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára